OĽaNO chystá vyhlásenie. Vzdá sa Igor Matovič postup premiéra

Strana OĽaNO dnes pripravuje tlačové vyhlásenie k prebiehajúcej vládnej kríze. Koaliční lídri dnes večer rokovali a zrejme sa po troch týždňoch chaosu dočkáme konca vládnej krízy.

Vládnu a koaličnú krízu odštartoval nákup ruskej vakcíny Sputnik V a následný teatrálny odchod ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Online prenos

19:29 Matovič potvrdil svoj odchod, ale pokračovať chce ako člen vlády. Podmienkou strany OĽaNO je splnenie všetkých sľúbených odchodov zo strany koaličných partnerov. Kto bude prípadným novým premiérom Igor Matovič nepovedal.

19:28 Strana OĽaNO požaduje, aby sa strana SaS vzdala jedného ministerstva, ktoré jej strana OĽaNO prepustila.

19:26 Po dôkladnom zvážení a uvedomujúc si zodpovednosť voči Slovensku prichádza hnutie OĽaNO z nasledovným stanoviskom. Pre upokojenie situácie požaduje strana OĽaNO odchod ministra hospodárstva Richarda Sulíka tiež ministerky spravodlivosti Márii Kolíkovej. Matovič tiež povedal, že prijímajú odchod Juraja Šeligu z postu podpredsedu parlamentu.

19:23 Premiér Matovič hovorí, že presne pred rokom prevzal vedenie Slovenska, aby ľudia z neho neutekali a chceli na ňom žiť. Matovič hovorí, že v prvom kole bolo Slovensko jednotkou, ale v druhom kole na Slovensko doľahla britská mutácia vírus. Podľa Matoviča to bol pre ľudí aj vládu ťažký rok. Vláda podľa Matoviča presadila viacero pozitívnych zmien. Matovič hovorí, že koaličnú krízu odštartoval negatívny postoj k vakcíne Sputnik V.

19:22 Začína tlačová konferencia.

19:19 Do vlády by sa mohol vrátiť minister práce Milan Krajniak, ktorý iba tento týždeň podal demisiu. Pripustil to predseda strany Smer rodina Boris Kollár.

19:17 Matovič má údajne obsadiť miesto jedného z ministrov alebo má byť jedným z vicepremiérov. Ako o možnom premiérovi sa špekuluje hlavne o ministrovi financií Eduardovi Hegerovi.

19.14 Dnes sa objavovali viaceré dohady o tom ako nakoniec vládna kríza skončí. Všetky strany sa vyjadrili jasne, že chcú pokračovanie vládnutia v štvorkoalícii. Strana Za ľudí mala dokonca pritvrdiť a v prípade nesplnenia jej požiadavky na odchod premiéra Igora Matoviča hrozil odchod niektorých poslancov a tiež ministerky spravodlivosti.

19:10 Tlačová konferencia OĽaNO by mala začať už o 19.15.

Martin
    Sledujeme to najdôležitejšie z diania doma aj vo svete, vo svete technológií a tiež vo svete peňazí. SlobodnaEuropa.eu pre slobodu informácií...

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!